SMAKADEMIEN BÖRJADE SOM EN ORDLEK PÅ EN PAPPERSSERVETT FÖR EN HERRANS MASSA ÅR SEN.

Jag drev en liten reklambyrå i Malmö, och hade några idéer kring events på tema mat och dryck. Och krog. Som mitt midjemått möjligen antyder har samtliga dessa ämnen under många år bidragit till att skänka mitt liv vad jag upplever som innehåll och mening.

 

Jag registrerade domänen smakademien.se, men sen hände just inte så mycket. Det skulle dröja ytterligare några år innan det började röra på sig. Då bjöd jag in ett antal vänner och bekanta till en ganska omfattande romprovning  med baktanken att få lite input från dem kring vad Smakademien skulle kunna utvecklas till.

Jag vet inte om vi kom fram till så mycket egentligen, rent mentalt befann vi oss allt längre ut i Karibiens övärld, men tanken att göra något som handlade om just ”mat, dryck och en del krogromantik” började gro. Att i samtal med sammanhangets experter och/eller entusiaster lära mig – och kanske rentav eventuella lyssnare – mera. När så min goda vän Mia Gahne tyckte det lät så pass kul att hon kunde tänka sig  medverka från New York – då var saken biff som vi brukar säga.

 

Frågor? Fanmail? Ämnesförslag? Direkta hot?

Yours truly, med nykokta black beans